Burrata met mango en komkommerdressing

Burrata met mango en komkommerdressing

Burrata met mango en komkommerdressing recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Het is weer tijd voor het kerstdiner! Ik begin met het recept voor een eenvoudig maar smakelijk voorgerechtje. Deze burrata met mango en komkommerdressing is super snel gemaakt.

Mango schoonmaken

Mango. Ik vind het heerlijk, maar vind het ook een klus om zo’n ding schoon te maken. Om de één of andere reden zit het vruchtvlees altijd heel erg vast aan de pit, en krijg ik maar met moeite mooie plakjes of stukjes uit een verse mango. En voor een feestelijk voorgerechtje is het natuurlijk wel zo mooi om mooie plakken uit een mango te halen.

Burrata met mango en komkommerdressing recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Ik zie de mooiste filmpjes op internet langskomen met instructies hoe je een mango het beste schoon kunt maken. Maar het vergaat mij net zo als bij het schoonmaken van een granaatappel: puinhoop op het aanrecht. Het gaat bij mij altijd mis bij de laatste stap: “Nu kun je het vruchtvlees uit de twee mangohelften halen met een mesje en eventueel een lepel.” Uh, hoe dan? Zonder die hele mango te slopen??

Tja, het is me ook dit keer niet echt gelukt. Ik kwam niet verder dan een paar halve plakken, die uit elkaar vielen op het moment dat ik ze op het bordje wilde leggen. Maar ach, ik denk dan altijd maar aan wat mijn oma altijd zei: “Het komt toch waar het donker is …”. Een waarheid als een koe, en dus doe ik er niet te moeilijk over. Ik heb immers geen Michelin-restaurant, en voor mij en mijn manlief is het goed genoeg. Ja ik weet het, ik ben gewoon een nep-foodie …

Burrata met mango en komkommerdressing recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Fruit in blik extra gezoet

De meeste tijd gaat dus zitten in het schoonmaken van de mango. Nu kun je natuurlijk ook mango uit een blik nemen, maar die is negen van de tien keer gezoet. Begrijp jij dat, dat fruit in blik bijna altijd extra gezoet wordt? Het zal wel iets met houdbaarheid te maken hebben, denk ik. Misschien heb je geluk en vind je mango in blik in eigen vocht, dan kun je dat natuurlijk gewoon gebruiken. En in veel Nederlandse supermarkten kun je kant en klaar gesneden verse mango kopen, dat is voor dit feestelijke gerechtje ook een uitkomst.

De dressing die ik bij deze burrata met mango gemaakt heb, is een zeer eenvoudige. Gewoon wat olijfolie, citroensap en zout en peper. En om die simpele dressing wat op te leuken, heb ik er komkommerstukjes doorheen gedaan. Dat betekent ook weer extra groente, én extra kleur op je bordje.

Burrata met mango en komkommerdressing recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Feest voor het oog

De witte burrata, gele mango, groene komkommer, en rozerode granaatappelpitjes maken dit gerecht een feestje voor het oog. En heb je toevallig net als ik ook nog eetbare bloemetjes in huis, dan kun je je kerst-voorgerecht extra kleurrijk maken. Het resultaat zie je op de foto’s. Bijna zonde om op te eten toch? Bijna dan hè …

(Meer recepten met burrata vind je hier.)

Burrata met mango en komkommerdressing recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Burrata met mango en komkommerdressing

Con
Een eenvoudig maar kleurrijk voorgerechtje voor de feestelijke tafel maak je snel met deze burrata met mango en komkommerdressing. Bijna te mooi om op te eten!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Koolhydraten 11 kh

Dit heb je nodig
  

  • 2 burrata kaasjes
  • 100 gr mango
  • 1 stukje komkommer ong. 40 gram
  • 2 el granaatappelpitjes
  • paar blaadjes rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • versgemalen zout en peper
  • 1 tl eetbare bloemetjes optioneel

Zo maak je het
 

  • Maak de mango schoon en snijd er een paar mooi plakken vanaf (mag ook stukken, of stukjes, wat jij wilt maar in totaal ongeveer 100 gram vruchtvlees).
  • Schil het stukje komkommer, haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in piepkleine stukjes.
  • Verdeel de mango op twee kleine bordjes of schotels. Haal de burrata’s uit de verpakking, dep voorzichtig droog en zet die op of tussen de mango. Leg de rucola blaadjes er omheen.
  • Meng olijfolie met citroensap en wat zout en peper en roer de komkommer erdoor. Verdeel dit over de twee burrata’s. Verdeel dan de granaatappelpitjes, en maal er nog flink wat peper over.
  • Bestrooi het geheel indien gewenst met wat kleurrijke eetbare bloemetjes.

Tips

  • Rooster eventueel nog wat pijnboompitjes in een droge koekenpan en strooi die over de burrata’s.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 1 stemmen. Gemiddeld: 3,00/5)
Laden...


2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *