Toffifee fat bombs

Toffifee fat bombs

Keto Toffifee fatbombs, vegan recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Lekker snoepen zonder de koolhydraten: dat kan prima met deze keto toffifee fat bombs. Ze leveren je meteen een flinke portie gezonde vetten. Een heerlijke traktatie, bijvoorbeeld voor Valentijnsdag.

Bedenk goed …

Oh nee, dat was de reclameslogan van een ander snoepje, lang geleden. Vandaag wil ik het hebben over de toffifee. Dat karamel snoepje gevuld met pralinécrème en een hazelnoot. Met zo’n druppel chocolade erop. En zoet. Heel zoet. Maar stiekem best wel lekker, toch?

Toffifee bestaat al lang. In 1973 kwam het eerste doosje toffifee op de markt. Het snoepje is bedacht in het toenmalige West-Duitsland. Tegenwoordig is het in honderden landen te koop. In Amerika heet het trouwens Toffifay.

Keto Toffifee fat bombs, vegan recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Wat zit er eigenlijk in?

Maar heb je wel eens gekeken naar wat er allemaal in zit? Naar mijn mening is de hele hazelnoot zo’n beetje het enige gezonde aan een toffifee. Dat kan anders, vind ik, en daarom heb ik zelf toffifee bonbons gemaakt, met slechts zes ingrediënten. En natuurlijk zijn ze suikervrij, want ik heb ze gezoet met erythritol bronze. Ik koos voor de bronze-versie, omdat die zo’n lekkere karamelachtige smaak geeft.

In een echte toffifee zitten veel melkproducten (magere melkpoeder, weipoeder, gecondenseerde wei, botervet), dus als je een lactose intolerantie hebt, kun je ze beter laten staan. Mijn toffifee bonbons zijn lactosevrij (en daardoor ook vegan), dus die kun je met een gerust hart snoepen.

En de koolhydraten? Vijf stuks in een gekochte bonbon, slechts eentje in een zelfgemaakte. Geschikt voor de keto-aanhangers onder ons dus!

Keto Toffifee fat bombs, vegan recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Grote toffifee fat bombs

Mijn versie van de toffifee is een prima leverancier van gezonde vetten, en daarom kun je ze wat mij betreft rustig toffifee fat bombs noemen. Lekker, weer een fat bombs recept erbij!
Ik heb relatief grote siliconen vormpjes gebruikt (van bodem 3 cm naar top 5 cm), en heb daarom slechts 4 fat bombs gemaakt. Gebruik je kleinere vormpjes, dan zul je meer hele hazelnoten nodig hebben, en wordt het wellicht een gepriegel om de lagen die je maakt netjes te krijgen. Ik ben er heel eerlijk niet zo heel handig in, en koos daarom voor wat grotere vormpjes. Meteen een goed excuus om mega toffifee fat bombs te maken, nietwaar?

Noot: mocht je een notenvrije versie van deze lekkernij willen proberen, kijk even in de tips bij dit recept.

Keto Toffifee fatbombs, vegan recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Keto Toffifee fat bombs

Con
Gek op zoete snacks? Maak dan eens de keto variant van toffifee bonbons! Deze toffifee fat bombs leveren je meteen een flinke portie gezonde vetten. En ze zijn lekker! Misschien een idee voor Valentijnsdag?
Bereidingstijd 15 minuten
wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Zoete snack
Keuken Algemeen
Porties 4 grote bonbons
Koolhydraten 1 kh

Dit heb je nodig
  

  • 20 gr cacaoboter
  • 10 gr kokosolie
  • 25 gr amandelpasta
  • 1 el erythritol bronze fijngemalen tot poeder
  • 4 hele hazelnoten
  • 15 gr pure chocolade minstens 80%

Zo maak je het
 

  • Smelt de cacaboter, kokosolie en amandelpasta au bain Marie (in de magnetron kan ook).
  • Meng de poeder ery bronze erdoor, roer goed door, en verdeel de helft van het mengsel over siliconen bonbon-vormpjes. Let op: vul de holtes tot ongeveer de helft. De diameter van mijn vormpjes is 3 cm aan de bodem, 5 cm aan de bovenzijde. Zet de vorm ongeveer 30 minuten in de koelkast, zodat de massa enigszins opstijft, maar nog niet helemaal hard is.
  • Haal de vorm uit de koelkast, druk de hazelnoot erin, en vul op met het resterende fat bombs mengsel. Zet terug in de koelkast en laat volledig hard worden.
  • Smelt de chocolade au bain Marie (in de magnetron kan ook), en schenk op elke toffifee fat bomb een flinke druppel chocolade. Laat niet helemaal uitvloeien (zie foto's). Zet voorzichtig terug in de koelkast en laat de toffifee fat. bombs volledig hard worden.
  • Eet de fat bombs rechtstreeks uit de koelkast.

Tips

  • Variant: voor een notenvrije versie kun je de amandelpasta vervangen door tijgernotenpasta (hoe je die zelf kunt maken vind je hier), en de hazelnoot door een (gevriesdroogde) framboos.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 4 stemmen. Gemiddeld: 4,50/5)
Laden...


2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *