Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan tomatensoep met boerenkool en tahin
Con
In Noord-Duitsland kun je in de winter aan Grünkohlfahrten deelnemen. Boerenkooltochten dus. Ik maak er liever een lekkere tomatensoep mee. Echt comfort food, zo'n dampende kom soep.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Lunch
Keuken
Midden-Oosten
Porties
2
personen
Koolhydraten
29 kh
Dit heb je nodig
100
gr
rode linzen
2
el
tahin
80
ml
kokosmelk
500
ml
gezeefde tomaten
300
ml
groentebouillon
200
gr
boerenkool
evt. diepvries
1
tl
gemalen koriander
1/2
tl
gemalen komijn
snufje
chilipoeder
1/2
tl
gerookt paprikapoeder
snufje
zout
6
kerstomaatjes
optioneel
Zo maak je het
Neem een ruime pan. Kook de rode linzen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Je hoeft ze niet af te gieten.
Voeg de kokosmelk en tahin toe. Roer goed door tot het geheel is opgelost.
Vul aan met de groentebouillon en de gezeefde tomaten.
Voeg de boerenkool toe en alle kruiden toe, en warm de tomatensoep nog enkele minuten goed door.
Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes. Dien de tomatensoep met boerenkool op in twee grote kommen, garneer met de tomaatjes.
Tips
Geen boerenkool seizoen? Neem dan simpelweg spinazie.