1/2tlgemalen chilivlokkenof meer naar smaak als je van pittig houdt
1/2tlkurkuma
1tlsumak
1tlgedroogde munt
versgemalen zout en peper
20grtomatenpuree
25grtijgernotenmeel(amandelmeel kan ook)
5grpsylliumvezels
1elverse peterselie
kokosolie om te bakken
Zo maak je het
Voorbereiden (kan van tevoren):
Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Verkruimel de tofu boven een grote kom.
Voeg toe: gemalen komijn en koriander, paprikapoeder, chilivlokken, kurkuma, sumak, munt en peper en zout. Meng het geheel kort door elkaar. Voeg dan de tomatenpuree toe en meng nogmaals.
Voeg tijgernotenmeel, psyllium en peterselie toe en meng nogmaals. Ik gebruik gewoon een vork, en prak terwijl ik meng de tofu nog iets fijner.
Vorm kleine cevapcici worstjes van het tofumengsel. Maak ze niet te groot, anders vallen ze bij het bakken uit elkaar.
Laat de cevapcici worstjes minstens een half in de koelkast opstijven.
Bereiden:
Verhit kokosolie in een koekenpan, en bak de cevapcici worstjes in een paar minuten op halfhoog vuur rondom bruin.