Het is hoog tijd voor soep! Wat dacht je van een smakelijke variant op pompoensoep. Deze makkelijke pompoen spinaziesoep krijgt extra pit door de gorgonzola.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
Was de pompoen en de spinazie. Snijd de pompoen in stukjes. Snijd de gorgonzola in stukjes.
Kook de pompoen in de groentebouillon in 10 minuten gaar.
Voeg ongeveer driekwart van de spinazie plus alle room toe, en pureer de soep met een staafmixer. Voeg kurkuma en de helft van de gorgonzola toe en laat op een laag vuurtje al roerende smelten.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Roer de achtergehouden spinazie door de soep, en verdeel over twee kommen. Verdeel de rest van de gorgonzola over de kommen, en bestrooi de pompoen spinaziesoep met de pijnboompitjes.
Tips
Als je niet van blauwe kaas houdt, kun je ook een andere kaassoort kiezen die je wel lekker vindt. De smaak zal wel anders zijn.