Koolhydraatarme pompoen mug cake (met of zonder chocoladesaus)
Con
Zin om een keertje met taart te ontbijten, maar wel koolhydraatarm natuurlijk? Deze pompoen mug cake met chocoladesaus is een welkome afwisseling. Bij uitstek geschikt voor een relaxed weekend ontbijt!
Smelt de kokosolie op een laag vuur. Vet twee ovenbestendige kommen of mokken in met wat van de gesmolten kokosolie.
Kluts de eieren los in een kom. Meng de natte ingrediënten erdoor: resterende kokosolie, kokosmelk, notenpasta. Meng dan de pompoenpuree erdoor.
Meng in een andere kom de droge ingrediënten: kokosmeel, gemalen vanille, bakpoeder en snuf zout.
Roer nu het kokosmeel mengsel luchtig door het ei-pompoenmengsel. Verdeel het deeg over de twee ingevette mokken.
Bak de pompoen mugcake volgens optie magnetron (1,5 minuut op vol vermogen), of volgens optie oven (20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden).
Maak ondertussen indien gewenst de chocolade saus. Smelt hiervoor de kokosolie op laag vuur, en meng de kokosmelk en in stukjes gebroken chocolade erdoor. Verwarm goed door tot de chocolade gesmolten is. Voeg evt. nog wat kokosmelk toe als je de chocoladesaus te dik vindt.
Serveer de pompoen mugcake nog warm op een bordje, en schenk de warme chocoladesaus erover.
Tips
Als je alleen de mugcake maakt en niet de chocoladesaus, dan scheelt je dat 4 koolhydraten.
Waarschijnlijk kun je de pompoen wel vervangen door courgette. Als je het eens probeert, laat je dan weten of het gelukt is?