Ken je dat? Dat je op goed geluk wat in de pan kiepert, en dat er dan een fantastisch lekkere soep uit komt? Het gebeurde mij afgelopen weekend, een pastinaak-pompoensoep met een topping van o.a. feta en cashewnoten was het resultaat.
Geen zin om te koken
Er zijn dagen dat ook een foodblogger niet weet wat ze nu weer eens zal maken. Afgelopen zondag had ik geen inspiratie, en eerlijk gezegd ook niet veel zin om te koken. Maar eten moet je wel (ik tenminste wel anders val ik snel om), en dus ben ik braaf de keuken in gedoken.
Restjes uit de koelkast
Ik had een pompoen liggen. Die ligt er in deze tijd van het jaar eigenlijk altijd, want ik ben gek op pompoen (getuige de pompoen-recepten op mijn blog). En er lagen nog een pastinaak en twee zielige kerstomaatjes in de groentela van de koelkast. Ook vond ik nog een stukje feta wat over was.
Als ik niet veel zin in koken heb, maak ik vaak soep. En omdat pompoensoep favoriet is, leek het me een goed idee om een maaltijdsoep in elkaar te draaien met de ingrediënten die ik in huis had. Pastinaak en pompoen in de soep, feta, kerstomaatjes en cashewnoten als topping. En nog een plukje paarse radijskiemen erop, ook een restant.
Het resultaat van mijn “kieper maar wat in de pan” actie bleek een super lekkere maaltijdsoep te zijn, waarbij de kleuren in je soepkom je toelachen. Daar word je toch blij van!
Pastinaak-pompoensoep met feta en cashewnoten
Dit heb je nodig
- 200 gr hokkaido pompoen in blokjes
- 1 grote pastinaak 2 kleine kan natuurlijk ook
- 1 teen knoflook
- 1 stukje gember van 5 cm
- kokosolie om te bakken
- 500 ml groentebouillon
- 1/2 blokje gr santen 25 gr
- 2 el cashew pasta
- 2 el kokosolie
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- versgemalen zout en peper
- 100 gr feta
- 2 kerstomaatjes
- pluk paarse radijskiemen optioneel
- klein handje cashewnoten grof gehakt
- paar blaadjes koriander
Zo maak je het
- Schil de pastinaak en snijd ze in plakjes. Schil de gember en snipper ze fijn, pel en snipper de knoflook. Snijd de kerstomaatjes in vieren.
- Verhit een klein beetje kokosolie in een pan en fruit de gember en knoflook een paar minuten op halfhoog vuur. Doe dan de bouillon, pastinaak en pompoen erbij en draai het vuur hoog. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
- Voeg santen, cashewpasta, kokosolie, kerriepoeder, chilipoeder toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pastinaak-pompoensoep over twee kommen. Verbrokkel de feta erover, en verdeel de kerstomaat, de waterkers en cashewnoten erover. Strooi tot slot een paar blaadjes fijngesneden koriander over de soep.
Tips
- Hokkaido pompoen hoef je niet te schillen. Makkelijk!
- Santen is een harde kokospasta die meestal in blok of blokjes wordt verkocht. Je vindt ze in de goed gesorteerde supermarkt of in de toko.
Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
Verslavend lekker. Bedankt voor dit verrukkelijk recept. Dit is zeker 10 sterren waard.!!
Wow, 10 sterren maar liefst, wat onwijs leuk! Dank je wel voor je enthousiaste reactie!!
IK ga dit zeker maken lijkt me erg lekker
Leuk dat je dit recept gaat proberen. Laat je weten of het gesmaakt heeft?
Heerlijk, Conny!
Fijn dat het lekker was, ik vind het heel fijn om te lezen dat een recept goed in de smaak is gevallen. Dank je wel voor je reactie!