De tijd van de feestdagen breekt weer aan, Pasen staat voor de deur!
De Paasdagen zijn altijd erg geliefd om een uitgebreide Paasbrunch te organiseren. Lekker lang uitslapen, ontbijt en lunch samenvoegen en lekker genieten. Brunch dus! Het gekookte eitje mag natuurlijk niet ontbreken. En pannenkoekjes ook niet. Daarom vandaag een recept voor pannenkoekjes met hüttenkase.
Paaskermis
Rond de Paasdagen is er in een aantal steden kermis, zoals de Paaskermis in Deventer. Ik kan me herinneren dat ik vroeger graag naar de kermis op de Zaanenlaan in Haarlem ging. Lekker slenteren, in de draaimolen en als afsluiting … een suikerspin. Jawel, dat waren nog eens tijden ;-) !
Ook in Bremen is er elk jaar Paaskermis: de Osterwiese. Twee weken lang kermis op het grootste plein in de stad, de Bürgerweide. Dit jaar hebben de exploitanten pech vanwege de storm: de afgelopen dagen bleef de kermis veiligheidshalve gesloten.
Geen kermis zonder eten
Duitsers zijn gek op eten. Op de kermis vind je bijna meer eet-kraampjes dan kermis attracties. Van de klassieke Duitse Bratwurst tot de Hongaarse Lángos, een soort pizza-brood dat je zowel hartig als zoet belegd kunt eten (de klassieke versie is besprenkeld met knoflookolie en dan belegd met geraspte kaas en zure room). En ik kan je uit ervaring vertellen: een koolhydratenbom, maar errug lekker.
Met zo’n grote keuze aan eet-kramen lukt het ook om nog enigszins lowcarb vleesloos snacken. Zo staan er kramen waar je gefrituurde groenten met kaassaus kunt krijgen. Of gebakken kruiden-champignons met knoflooksaus. Allemaal niet het meest gezonde natuurlijk, maar mijn motto is niet voor niets ‘een keertje kan alles’ :-) . En anders kun je ook terecht in de vele vis-kramen, Bremen profileert zich niet voor niets als maritieme stad.
Naast de genoemde eet-kramen en standaard kermis attracties, staan er ook een paar grote feesttenten. Die kun je vergelijken met de tenten op het Münchener Oktoberfest. Er is een podium waar artiesten optreden, een dansvloertje ernaast, en veel lange tafels en nog veel meer bier. Je kunt hier gewoon binnenlopen, maar je kunt – als je met een groep bent – ook een tafel reserveren zodat je zeker weet dat je plaats hebt. Want ze worden druk bezocht, die feesttenten. Je hoeft niet te denken dat ze alleen in het zuiden van Duitsland kunnen feesten en drinken hoor, dat kunnen ze hier in het noorden ook!
Paasbrunch
Tja, na een avondje Osterwiese inclusief feesttent is het wel zo lekker om de volgende dag uit te slapen en dan uitgebreid te brunchen. Maar al te ingewikkeld maak ik het nooit, dat is niet zo mijn stijl.
Mijn Paasbrunch bestaat uit veel koffie, kwarktaart in een glas, zelfgebakken lijnzaad-crackers met gerookte zalm en/of forel, een gekookt eitje en pannenkoekjes met fruit en mascarpone. En van die glutenvrije pannenkoekjes met hüttenkäse volgt hier het recept.
Je kunt natuurlijk ook één van de andere koolhydraatarme pannenkoek recepten gebruiken dat ik eerder heb gepost, en daar dan kleine pannenkoekjes van bakken. Zelf vind ik deze pannenkoekjes met hüttenkäse erg geschikt voor ontbijt, ze krijgen een lekker knapperig korstje. En ze zitten door de hüttenkäse plus eieren bomvol met gezonde eiwitten. maar smaken verschillen natuurlijk.
Deze keto pannenkoekjes zijn erg lekker om alleen met wat fruit en een langzaam smeltende klont boter te eten. En omdat het Pasen is, een beetje ahornsiroop erover. Kun je je gerust een keertje permitteren, want de pannenkoekjes met hüttenkäse zijn lekker koolhydraatarm.
Keto pannenkoekjes met hüttenkäse
Dit heb je nodig
- 100 gr hüttenkäse
- 2 eieren
- 2 el gemalen amandelen
- 1 tl psylliumvezels
- snufje zout
- kokosolie om te bakken
Zo maak je het
- Mix alle ingrediënten behalve de kokosolie tot een gladde massa.
- Verhit voldoende kokosolie in een niet te grote koekenpan (mijne heeft 18 cm doorsnee).
- Bak twee pannenkoekjes van het deeg.
- Serveer de pannenkoekjes met topping naar wens.
Tips
- Garnering naar keuze, bijvoorbeeld mascarpone, vers fruit, ahornsiroop, klontje boter, of slagroom.
- Breek een extra handje walnoten boven de pannenkoekjes.
Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
Is er ook een alternatief voor de hüttenkäse?
Je kunt volle yoghurt of kwark gebruiken. De consistentie van de pannenkoekjes wordt dan wel iets anders.
Ooooh ik kom zoveel lekkere dingen tegen op deze site.
Deze ga ik ook een keer maken. Huttenkase vind ik heerlijk, dus ik ben benieuwd!
Hüttenkäse is ook zo veelzijdig! Ik eet het ook heel graag als ontbijtje, lekker met wat fruit, noten en zaden. Genieten!
Heb de pannekoekjes gemaakt, ze zijn heerlijk. Maar blijft die huutenkase altijd zo brokkelig/korrelig. Toch lang gemixt.
De hüttenkäse blijft bij mij inderdaad ook nog wat korrelig. Zelf vind ik dat juist lekker aan deze pannenkoekjes. Maar smaken verschillen natuurlijk.
Groetjes, Con
Goedemorgen Con,
De pannekoekjes waren heerlijk!
Je krijgt van mij 4 sterren!
Gezonde groet, trudy
Bloos bloos dank je wel, Trudy!