De blog in een nieuw jasje vier ik met een lekker koolhydraatarm pannenkoekentaartje met pompoen. Dat noem ik nog eens luxe de dag beginnen!
Nieuwe layout, dezelfde inhoud
Hier ist-ie dan.
De nieuwe Con-serveert.
Hoe vind je het geworden?
Ik ben er best trots op!
Als je regelmatig mijn blog leest, dan weet je dat ik de afgelopen weken niet helemaal fris en fruitig was. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter. Wel fris, nog niet helemaal fruitig. Ik kon de afgelopen weken ook niet echt de deur uit. Moeilijk!!! Want eigenlijk ben ik normaal gesproken elke dag wel op stap, maar dat zat er even niet in. En om me niet te vervelen, ben ik dus begonnen aan het ombouwen van de site.
De basis van een blog is m.i. de inhoud. En die is niet veranderd hoor! Nog steeds lekkere en makkelijk koolhydraatarme / koolhydraatbeperkte recepten. Vegan of vegetarisch. Glutenvrij en suikervrij. Daar dus niks nieuws onder de zon. Ik wilde gewoon de layout een beetje opfrissen, en ik vind het zelf goed gelukt. En ik ben natuurlijk reuze benieuwd hoe jij het vindt (laat gerust hieronder een reactie achter, vind ik leuk!).
Html en css
Ondertussen begin ik ook aardig wat te begrijpen van html (Hyper Text Markup Language) en css (Cascading Style Sheets), de belangrijkste bouwblokken van een website. Want je kunt in WordPress (daar draait deze blog op) natuurlijk een mooi ’theme’ uitzoeken, maar die is nooit helemaal naar wens. Voor mij in ieder geval niet. Want ik wil toch een ander kleurtje, en de recente recepten moeten natuurlijk boven aan op de homepage staan, en niet onderaan. Daarom ben ik me wat meer gaan verdiepen in wat er onder de motorkap van WordPress wordt gebruikt. Poeh, niet altijd even makkelijk hoor. Maar wel leuk om uit te zoeken hoe het allemaal zit. En ik begrijp nog lang niet alles, maar met het beetje kennis wat ik inmiddels heb opgedaan, heb ik de blog helemaal naar mijn zin weten te verbouwen.
Werkt er iets niet goed? Meld het!
Als voormalig IT-er heb ik natuurlijk alles eerst goed getest voordat ik deze grote wijziging live heb gezet. Maar ik weet ook uit ervaring dat je altijd iets gemist kunt hebben. Dus mocht je iets tegenkomen wat niet helemaal of helemaal niet goed werkt, dan stel ik het zeer op prijs als je dat even laat weten. Dan kan ik e.e.a. repareren en daar worden we allemaal blij van!
Pannenkoekentaartje
De nieuwe blog wordt vandaag ingeluid met een feestelijk ontbijt recept: een koolhydraatarm pannenkoekentaartje met pompoen. Want wie wil er nu niet met taart ontbijten! En hoewel het ingewikkeld klinkt, is dat het niet. Door kleine pannenkoekjes te stapelen als een taartje ziet het er gewoon een stuk feestelijker uit. En natuurlijk is dit pannenkoekentaartje glutenvrij! Wat vers fruit erbij, en eventueel een klontje boter dat zo lekker smelt, of voor extra luxe een klodder ongezoete slagroom, en je ontbijt kan niet meer stuk! Nou ja, als je de koffie maar niet vergeet dan hè …
(Nog een lekker pannenkoekentaartje is deze met avocado.)
Koolhydraatarm pannenkoekentaartje met pompoen
Dit heb je nodig
- 200 gr pompoenpuree
- 2 eieren
- 2 el kokosolie gesmolten
- 30 gr gemalen hazelnoten
- 30 gram gebroken lijnzaad
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 2 el erythritol optioneel
- 1 el speculaaskruiden
- kokosolie om te bakken
Zo maak je het
- Kluts de eieren los in een beslagkom. Meng de (afgekoelde) pompoenpuree en de gesmolten kokosolie erdoor.
- Meng in een andere kom de gemalen hazelnoten, lijnzaad, bakpoeder, zout, speculaaskruiden en eventueel de zoetstof.
- Doe droog bij nat (notenmengsel bij eimengsel) en meng het geheel goed.
- Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van elk 1 eetlepel beslag. Per persoon heb je dan vier pannenkoekjes.
- Stapel de pannenkoekjes op een bordje en garneer je pannenkoekentaartje indien gewenst met een klontje boter wat walnoten en een paar bosbessen.
Tips
- Geen pompoen seizoen? Gebruik dan wortelen voor een heus carrot cake taartje.
Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
Goedemorgen Con,
De site ziet er prachtig uit. Vandaag ga ik je openings taartje maken.
Lieve groet,
Trudy
Hi Trudy, dank je wel! En eet ze straks, hoop dat het zal smaken!
Groetjes, Con
Het is inderdaad erg mooi strak geworden. Lekker duidelijk allemaal.
Recept ziet er ook heerlijk uit, ga ik proberen!
Wendy
Dank je Wendy! Fijn dat het duidelijk overkomt, dat was de bedoeling. Ik ben er zelf ook erg blij mee!
Fijne dag en groetjes, Con