Lekker lunchen doe je met een omelet California, een recept uit Amerika. Je vult de omelet met avocado, mozzarella en tomaatjes. Zo maak je een goed vullende lunch, en kun je er weer even tegen.
Hameln
Afgelopen weekend heb ik eindelijk weer eens gedaan wat ik al jaren niet meer gedaan heb … kamperen!
Er was goed weer voorspeld, dus het leek manlief en mij een goed moment om vanuit Bremen een stukje de rivier de Weser af te zakken richting het zuiden. Gewoon een mini-weekend er even tussenuit.
We zijn beland in de buurt van het plaatsje Hameln, zo’n twee uur rijden van Bremen (vanaf Utrecht is de reistijd ongeveer 3 uur).
Hameln ligt net als Bremen aan de Weser, en is in Nederland vooral bekend van het sprookje ‘de Rattenvanger van Hamelen’. En natuurlijk kennen diegenen die net zo jong zijn als ik de TV-serie uit de jaren zeventig nog: Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Deze serie was gebaseerd op het sprookje, en de herkenningsmelodie kan ik nog woordelijk zingen. En dat heb ik ook gedaan, elke keer dat er een route-bord langskwam: ‘Háááámelen …’ :-)
Hameln is een gemoedelijk stadje en staat vol met vakwerkhuizen. Er is een leuke stadswandeling te maken, die je kunt volgen door de onvermijdelijke ratten-klinkertjes in de straat te volgen. Fietsliefhebbers komen door Hameln als ze de populaire Weser Radweg route fietsen.
Bad Pyrmont
Vanuit Hameln zijn we naar Bad Pyrmont gereden, een heus kuuroord. Het heeft een connectie met Nederland: koningin Emma (1858-1934) was prinses van Waldeck-Pyrmont, twee niet aan elkaar grenzende vorstendommen in Duitsland.
Bad Pyrmont ademt een bijna Mediterrane sfeer, zeker bij mooi weer. Dan is het heerlijk genieten op één van de vele terrasjes!
Kuren is in Duitsland trouwens vrij normaal. Waar het in Nederland geassocieerd wordt met luxe en geld, kun je in Duitsland door je arts een ‘Kur’ voorgeschreven krijgen, die door de ziektekostenverzekering vergoed wordt. Dat gebeurt bijvoorbeeld na een operatie, als je moet revalideren. Er bestaan zelfs ‘Mutter-Kind’ kuren, waar je als moeder gaat kuren en er ondertussen voor je kind gezorgd wordt.
Kamperen bij de boer
En dan dus dat kamperen. In mijn vorige leven (ja, ik heb een vorig leven) heb ik volop gekampeerd, en het begon weer een beetje te kriebelen. We hebben een nachtje met onze mini-tent op een leuke kleine natuurcamping bij een boerderij gestaan. Met minimale uitrusting, want veel kampeer-spullen heb ik niet.
En dus moest er ook simpel en liefst koolhydraatarm gekookt worden. Bij mij staat dan het maken van salades op één, gevolgd door ei-gerechten.
Dit recept voor een omelet California is eigenlijk een combinatie van salade en ei-gerecht. Gewoon een flinke omelet bakken, vullen met een lekkere salade en klaar is je omelet California. Weinig koolhydraten, veel eiwitten en gezonde vetten zorgen voor een voldaan gevoel na het eten.
Oh, en de omelet heet omelet California vanwege het gebruik van avocado’s, die daar volop geteeld worden.
Natuurlijk hoef je niet te gaan kamperen om dit gerecht te maken, het kan ook gewoon thuis op je gasfornuis.
Tip: lekker als lunch!
Meer makkelijke camping gerechten op Con-serveert:
-
- Kuku bademjan – Perzische omelet
- Barbecuesaus
- Zoete aardappel salade
- Walnootkoekjes no bake
- Koude komkommersoep
- Egyptische Ful medames met kikkererwten
- Kwarktaart in een glas
- Courgetti raw met mango avocado saus
Let op: in sommige gevallen is het wel handig om je staafmixer bij je te hebben!
Omelet California
Dit heb je nodig
- 4 eieren
- kokosolie om te bakken
- 1 rode ui
- 2 tomaten of een handje kerstomaatjes
- 1 avocado
- 1 bol mozzarella
- 1 el peterselie
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- versgemalen zout en peper
- 10 zwarte olijven (ik gebruik kalamata)
- gehakte pistache noten, smoked paprika, scheutje notenolie ter garnering
Zo maak je het
- Pel de ui en en snijd deze in ringen. Snijd de tomaten in partjes. Maak de avocado schoon en snijd eveneens in partjes. Snijd de mozzarella in stukjes. Halveer en ontpit (indien nodig) de olijven.
- Meng de ui, tomaat, avocado, olijven en mozzarella door elkaar.
- Kluts de eieren los met de peterselie, zout, peper en gerookt paprikapoeder, en bak er in een beetje kokosolie twee omeletten van.
- Verdeel de groente-mix over 1 helft van de omelet, vouw de andere helft er losjes over.
- Strooi op het bord nog wat gehakte pistache nootjes over de omelet California, en bestrooi het geheel met nog wat gerookt paprikapoeder. Schenk er indien gewenst een klein scheutje notenolie over.
Tips
- Voeg nog een lik pesto aan de groente-mix toe.
- Heb je geen gerookt paprikapoeder? Gebruik dan gewone paprikapoeder.
Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
Niet je nieuwste recept maar met deze heerlijke zomerse temperaturen wel heel erg lekker!
Dank je wel Conny.
Oh, dat is inderdaad een oudje! Om één of andere reden is dit recept ineens weer populair op mijn blog. Leuk dat je deze gemaakt hebt.
Groetjes!!
Pingback: Camping Hameln – Camping Best Deals