(Laatst bijgewerkt; november 2024)
Hoi, welkom! Maak hier kennis met de foodblog van Con, waar je de lekkerste koolhydraatbewuste recepten vindt! Misschien wil je liever meteen de keuken in? Een alfabetisch overzicht van alle recepten (met foto’s) vind je hier.
Kort kennismaken
Hoi, ik ben Conny (zeg maar Con), en roer in de pannen in mijn koolhydraatarme keuken in een klein dorp in de buurt van Koilding, Denemarken. Ik ben gek op eten en koken (in die volgorde), tuinieren, fotograferen, fietsen, muziek en nog veel meer. Door koolhydraatarm te gaan eten ben ik 18 kilo afgevallen. Je kunt hier meer over mij lezen.
Als je voor het eerst mijn blog bezoekt, maak het je dan gemakkelijk en neem de tijd om lekker rond te snuffelen. Er staan inmiddels meer dan 450 koolhydraatarme recepten op de blog, dus er is vast iets voor jou bij. Of je nu ontbijt-lover bent, of meer een toetjesmonster, voor elke menugang is er wat lekkers te vinden. En ook het verantwoorde maar vooral lekkere tussendoortje wordt natuurlijk niet vergeten.
Over de recepten
ALLE RECEPTEN OP CON-SERVEERT ZIJN GLUTENVRIJ, ZONDER GERAFFINEERDE SUIKER, ZONDER TARWE EN ZONDER VLEES.
Er zijn drie recept-groepen gebaseerd op het aantal koolhydraten. Zo kun je altijd het voor jou geschikte koolhydraatarme recept vinden.
Soort recepten: | vegan of vegetarisch, soms ook vis |
Bereiding: | Zonder poespas, niet moeilijk, vrijwel geen pakjes en zakjes, clean eating, puur en gezond |
Aantal personen: | Er wordt gekookt voor 2 personen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld |
Aantal koolhydraten in recept: | Het aantal koolhydraten dat bij een recept wordt vermeld is voor 1 persoon, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld |
Zoekmogelijkheden: | |
|
O.a. “Soort” (bijvoorbeeld vegan), of per categorie (Brood/crackers, Primal, Soep, Zoete snacks) of neem een kijkje in de wereldkeuken van bijvoorbeeld Azië of het Midden-Oosten. |
|
|
|
|
Con-serveert op sociale media: | |
Vragen? Neem gerust contact op: | Contact pagina |
Eerst meer weten?
Wil je eerst meer weten over koolhydraatarme voeding? Lees dan hieronder gewoon even verder.
Bedankt voor je bezoek, en kom snel weer!
Liefs, Con
De koolhydraat
De koolhydraat (KH). Nogal verguisd de laatste tijd, want koolhydraatarm eten (ook wel low carb genoemd) is de laatste jaren enorm populair geworden. Logisch, want het beperken van de koolhydraat-inname is goed voor je gezondheid, al was het maar omdat je veel minder zoetigheid eet. En in veel gevallen val je er ook nog eens van af! Was Dr. Atkins in de jaren zeventig de meest bekende en zo’n beetje enige promotor van koolhydraatarme of low carb voeding, sindsdien is er veel veranderd. Koolhydraatarme voeding is tegenwoordig hip, er komen steeds meer koolhydraatarme kookboeken op de markt, en er is een veelvoud van koolhydraatarme blogs en sites op internet te vinden.
En wat super leuk dat jij de mijne hebt gevonden!
Je zult merken dat je voeding, als je minder koolhydraten eet, meer vetten en eiwitten zal bevatten. En ik zal je iets verklappen: van (goed) vet wordt je niet vet! De truc is om gezonde vetten op je bord te laten belanden, die er (samen met de eiwitten) ook nog eens voor zorgen dat je na het eten een voldaan gevoel hebt. Hoog tijd dus om je angst voor vet te laten varen en volop te genieten van die lekkere scheut olijfolie over je salade, van noten in je smoothie, en natuurlijk van avocado’s.
Over koolhydraatarm eten
Ben je nieuw in de koolhydraatarme wereld, dan is het een goed idee om eerst onderstaande links te verkennen voordat je je op de recepten stort. Je vind er meer informatie over wat koolhydraatarme voeding eigenlijk is, waar je op moet letten als je koolhydraatarm gaat inkopen, en hoe je het beste kunt starten met een koolhydraatarme lifestyle (spoiler: gewoon beginnen dus ;-) ). Ook kun je meer lezen over de glycemische index, en vind je een overzicht van veel gestelde vragen (plus natuurlijk de antwoorden) over koolhydraatarm eten.
- Snelstart: eerste hulp bij koolhydraatarm eten voor de echte nieuwelingen
- Veel gestelde vragen (FAQ) over koolhydraatarm eten
- Over koolhydraatarm, wat houdt dat eigenlijk in?
- Koolhydraatarm – mijn 10 tips (en meer info)
- Koolhydraatarm – doen en laten, en alternatieven
- Glycemische index – GI-tabel groente, fruit en peulvruchten
Inspiratie!
Misschien eet je al langer koolhydraatarm en ken je het klappen van de zweep allang. Waarschijnlijk ben je dan alleen op zoek naar inspiratie voor in de keuken en wil je een lekkere en makkelijke koolhydraatarm recepten om te maken en te eten. Of je bent specifiek op zoek naar koolhydraatarme recepten zonder vlees, want die zijn er al genoeg op internet. Wat je ook zoekt, je vind het hier, of via het menu!
Alle koolhydraatarme recepten op Con-serveert
Meest recente recepten
Recepten uit het Midden Oosten
Paleo recepten
Recepten met aubergine
en nog veel meer …
Foto’s van eten inspireren altijd! Een willekeurige greep uit recepten-collectie van Con-serveert. Het zijn er ondertussen bijna 450!
Populaire koolhydraatarme recepten
Bloemkool
Verantwoord snoepen
Aan de slag!
Wil je ook graag kennismaken met lekkere en gezonde koolhydraatarme recepten, die niet moeilijk om te maken zijn? Ga dan snel naar het recepten overzicht en ga aan de slag! Ik wens je (nogmaals) veel kook- en eetplezier!
Liefs, Con
Mocht je vragen hebben over koolhydraatarm eten, over een recept, of wil je gewoon een reactie achterlaten, schroom niet en neem contact met mij op. Dat kan eenvoudig via de contact pagina, of op de sociale media.
Goedemiddag Con, ik heb me net geabonneerd op de nieuwsbrief. Had net falafelballetjes gemaakt en wilde dit met iets van aubergine erbij gaan eten. dus beetje midden oosten recept. Zo kwam ik op jouw website, en gewoon even mijn complimenten, want vind het zeer overzichtelijk en duidelijk, en voor 2 personen, is ook fijn hoef ik niet te rekenen ;-)
Ga zeker een aantal dingen maken, en laat dan ook weleens een reactie achter wanneer ik dit gemaakt heb. Geef vaak een draai aan recepten en voeg dan of een vervangend “iets” , of extra bij, mag ik dat bijv. in een reactie eronder zetten?
Ik ga voor de KhA versie, ooit keto maar kwam onder de rode vlekken te zitten. Eet wel af en toe vis of vlees, maar let dan op waar het vandaan komt, dus Bio of verantwoord.
Nou dit was het dan, ik geloof dat ik ga genieten van je website, eten en koken is echt mijn ding, en nu ik gepensioneerd ben heerlijk alle tijd hiervoor.
uhu….ook een Duitsland liefhebber en gaan graag naar ons vaste stekkie in Hessen.
……en nu verder zoeken naar een lekker aubergine recept bij de falafel balletjes vanavond.
Lieve groet,
Pep
Hoi Pep! Dank je wel voor het compliment, daar word ik heel blij van! Veel plezier met het zoeken, maken, en vooral eten van mijn recepten. Ik hoop dat ze je goed zullen bevallen.
Wat gek dat je rode vlekken van keto kreeg, maar ik heb gelezen dat het wel eens voorkomt en dat het veroorzaakt zou worden door te weinig proteïne, en niet zozeer door de lage hoeveelheid koolhydraten.
Ook ik eet af en toe vis net als jij, en héél soms post ik dus ook een vis recept. Ondertussen heb ik bijna 500 recepten op mijn blog staan, daar zit vast en zeker iets voor je tussen!
Groetjes terug,
Con