In de zomer gaat een ijsje er wel in, en van deze komkommer ijsjes wil ik er wel twee! Ze zijn niet heel zoet, smaken verrassend anders en zijn daarom geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar een lekker verfrissend ijsje zonder dat het meteen mierzoet is.
Keukenapparaten
Ik heb geen ijsmachine. Heel lang geleden heb ik zo’n ding wel gehad, maar die stond in een hoekje in de kast te verstoffen. Heb jij dat ook, dat je keukenapparaten hebt (of had) die je eigenlijk nooit gebruikt? Die ijsmachine dus, maar ook een stoomkoker die ik ooit had, stond meer niks te doen dan dat ie in actie kwam.
Daarentegen zijn er ook apparaten die bijna dagelijks gebruikt worden. Mijn koffiezetapparaat staat natuurlijk met stip op één, maar ook mijn koffiemolentje dat ik gebruik om van alles te malen behalve koffiebonen, komt bijna dagelijks uit de kast. En zonder een staafmixer zou ik ook niet meer kunnen.
Als ik ijs maak, dan gaat dat dus zonder ijsmachine. Ik ben ook al geen liefhebber van ijs als toetje, maar houd op een warme dag wel van een lekker simpel ijsje op een stokje. Dat kun je ook zien aan de ijs-recepten op mijn blog, allemaal ijsjes op een stokkie. Ik hou nu eenmaal van niet moeilijk doen, hoewel sommigen een ijsmachine waarschijnlijk helemaal niet moeilijk vinden. Vind ik prima, maar ik doe het liever zonder.
Fruitsmaakjes
Mijn favoriete ijssmaak is citroen. Ik hou van die friszure smaak. Als ik ijs eet in de ijssalon (ja, dat doet deze koolhydraatarme eter heus wel eens hoor, het gaat om balans nietwaar), dan kies ik steevast voor citroen, en daarbij een ander fruitsmaakje. Al die andere smaken zijn niet echt aan mij besteed. Oké, ik heb in Berlijn in ijscafé Eiskimo ooit Aperol Spritz ijs gegeten, dat was echt mega lekker! Voor dat soort dingen moet je echt in Berlijn zijn.
Deze komkommer ijsjes bevatten naast komkommer dus ook citroen. Ik heb geen zoetmiddel gebruikt, maar kiwi genomen voor de zoete smaak. Ook heb ik nog een handje van mijn geliefde bosbessen toegevoegd, maar die kun je ook weglaten, of door ander fruit vervangen. Dan heb ik nog wat kruiden toegevoegd voor een extra smaakbeleving.
Het eindresultaat zijn komkommer ijsjes die heerlijk friszuur van smaak zijn, heel anders dan dat je van ijsjes gewend bent misschien. Maar juist op warme dagen smaakt zo’n verfrissende komkommer ijsje heerlijk. En met slechts 2 koolhydraten per ijsje kun je er rustig van genieten!
Komkommer ijsjes met kiwi en citroen
Dit heb je nodig
- 150 gr geschilde komkommer in blokjes
- sap van 1 citroen
- 1 kiwi ong. 70 gr, in blokjes
- 2 el kokosyoghurt
- 1 takje munt
- 1 take basilicum
- 1 handje bosbessen optioneel
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in je blender en mix. Of gebruik een staafmixer, dat werkt ook.
- Schenk de massa in ijsvormpjes en zet minimaal 2 uur in de vriezer.
Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
Zó blij dat ik deze site doorkreeg van mijn dochter! Wij volgen de keto leefwijze.
Gezellig om de bloggen te lezen!
Ik had niet alle ingrediënten voor dit ijsje, dus zelf wat aangepast.
Kiwi werd gold, takjes kruiden vervangen door 1 theel. Italiaanse kruiden en zelf een flinke scheut slagroom toegevoegd.
Kon niet wachten! Maar verrassend fris,lekker!!!! Eindelijk iets anders dan aardbeien-frambozen yoghurtijs
Hoi en welkom op mijn blog! Hartstikke leuk dat je mijn blog gevonden hebt.
Wat een aparte combinatie heb je gemaakt, kiwi gold en Italiaanse kruiden. Dat ga ik zeker ook eens proberen.
Veel plezier met het uitproberen van mijn recepten, groetjes Con