Alle koffie lovers verzamelen! Als je net als ik wel een bakkie lust, dan ben je vast ook wel te porren voor koffie in ijsvorm. Je bent tegenwoordig als café niet hip als je niet een iced latte op de kaart hebt staan. En die zijn inderdaad niet te versmaden. Heerlijk verkoelend en zonder geraffineerde suiker: perfect op een warme zomerdag.
Iced latte plus
Waarom dus niet de iced latte koffie promoveren tot echt ijs? Want op een warme dag is niets lekkerder dan een verkoelend ijsje. Deze iced latte ijsjes bevatten naast verse espresso ook dadels.
Ja ik weet het, dadels zijn een no-go in de koolhydraatarme wereld. Ik snap het als je een dadel niet zo uit het handje eet: het aantal koolhydraten van een Medjool dadel ligt rond de 17, behoorlijk veel. Maar als je dadels verwerkt in een gerecht, dan verdelen die koolhydraten zich over de porties, en dan kan het dus best een keer. Want zeg nou zelf, gerechten zoeten met natuurlijke zoetmiddelen is nog altijd beter dan met geraffineerde suiker. Dadels in de warme chocolademelk, moerbeien in de wortelcake, om maar wat te noemen.
De iced latte ijsjes zijn in een wip gemaakt, de meeste tijd zit in het wachten tot ze bevroren zijn. Maar dan kun je genieten van een bevroren koffie als nagerecht bij de barbecue in de tuin.
Koolhydraatarme lactosevrije iced latte ijsjes
Dit heb je nodig
- 2 Medjool dadels
- 40 ml espresso afgekoeld
- 20 gr kokosolie
- 150 ml kokosmelk
- 75 ml ongezoete plantaardige melk
Zo maak je het
- Verwijder de pit uit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de kokosolie en meng dit door de dadels. Verdeel dit mengsel over zes ijsvormpjes.
- Meng de kokosmelk met plantaardige melk. Schenk eerst de espresso in de vormpjes, schenk dan heel voorzichtig de gemengde melk erop. Zo krijg je een gemarmerd effect.
- Laat de ijsjes in de vriezer minstens twee uur bevriezen.
Tips
- Voor een romiger versie vervang je de kokosmelk door kokosroom.
Smaken verschillen … stem hier op dit recept: