Eindelijk weer asperges eten. Ik ben er gek op, jij? Ik maakte dit keer groene asperges met zalmsalade. Super makkelijk met zalm uit blik, en lekker als lunch of lichte hoofdmaaltijd.
Kook mojo
Mijn zin in koken (of kook mojo, zoals dat tegenwoordig hip heet), staat de laatste tijd op een laag pitje. Maar als er asperges zijn, dan moet ik natuurlijk in de keuken aan de slag. Want asperges zijn super lekker, gezond én koolhydraatarm, en maar een klein deel van het jaar verkrijgbaar.
Ik heb het mezelf wel gemakkelijk gemaakt hoor. En daar kun jij je voordeel mee doen natuurlijk!
Dit keer koos ik voor groene asperges, die hoef je niet te schillen. Scheelt tijd en werk! De zalm kwam lekker makkelijk uit blik (niet minder gezond). Het meeste werk was denk ik de eieren koken ha ha. Dat geeft wel aan hoe super simpel dit recept is.
Als je wilt, kun je de groene asperges vanzelfsprekend vervangen door witte. Dat is dus wel wat meer werk, maar het wordt er niet minder lekker van. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. De salade krijgt een mediterraan tintje door de zwarte olijven. Ik kies graag voor kalamata olijven, ik hou van de smaak ervan.
Aan de slag
Met deze groene asperges met zalmsalade zet je een makkelijke maar gezonde en voedzame maaltijd op tafel, perfect voor mooie zonnige lentedagen. Ik ga ze komende week gewoon nog een keer maken … dat wordt opnieuw genieten!
Meer koolhydraatarme asperge recepten vind je hier.
Groene asperges met zalmsalade
Dit heb je nodig
- 500 gr groene asperges
- 4 eieren
- 2 el pijnboompitjes
- 1 blikje roze zalm 170 gr
- 20 zwarte olijven
- 10 kerstomaatjes
- 2 el mayonaise
Zo maak je het
- Snijd het kontje van de groene asperges en kook ze in 8-10 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Kook de eieren hard. Laat afkoelen.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.
- Prak de inhoud van het blikje zalm in een kom fijn en roer de mayonaise erdoor.
- Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Halveer de kerstomaatjes.
- Rangschik de groene asperges op twee borden. Verdeel het zalmmengsel erover. Maak de borden verder op met het ei, de tomaatjes en de olijven. Bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.
Smaken verschillen … stem hier op dit recept: