Vandaag wordt er granola gemaakt! En niet zomaar een granola hoor. Dit is de crunchy keto granola van Christel, eigenaresse van de kersverse site crunchygranola.nl. De granola is natuurlijk door yours truly getest, en krijgt absoluut een tien met een griffel.
Instagram vriendschap
Ik heb Christel leren kennen via Instagram. Ze post daar regelmatig erg lekker uitziende, voornamelijk vegane gerechten. Ik ging haar volgen, en zij mij, en zo kwamen we “in gesprek”. Dat vind ik zo leuk van sociale media, contacten leggen met mensen die net zo enthousiast met eten bezig zijn als ik. We kletsen regelmatig met elkaar via Instagram en via mail. Een persoonlijke ontmoeting is er nog niet van gekomen. Ik ben nu eenmaal niet vaak in Nederland en als ik dat wel ben, dan is mijn schema vergelijkbaar met dat van een wereldster: bomvol gepland met bezoekjes aan voornamelijk familie. Maar het gaat er echt van komen hoor!
De net even anders granola
Sinds kort heeft Christel een nieuwe site het daglicht laten zien: crunchygranola.nl. En je raadt het al, je vindt hier heerlijke granola recepten. Nu hoor ik je zeggen dat er al legio granola recepten op het wereld wijde web te vinden zijn. Klopt! Maar let op: de granola’s van Christel zijn geen doorsnee granola’s. Christel kiest namelijk altijd gezonde en voedzame ingrediënten, en bedenkt daarmee combinaties die nét even anders zijn. Haar granola’s worden bovendien met natuurlijke producten gezoet, bijvoorbeeld met dadelpasta. Als je granola fan bent, moet je echt heel snel een kijkje gaan nemen op haar mooie site.
Granola met weinig koolhydraten
Omdat ik hier op de blog uitsluitend koolhydraatarme / koolhydraatbeperkte recepten post, kwam Christel met het voorstel om haar crunchy keto granola hier op Con-serveert te plaatsen. Goed idee! Maarre … dan wordt die granola natuurlijk wel eerst uitvoerig getest in de keuken van Con. Daarom ben ik de keuken ingedoken en heb ik de granola van Christel zelf gemaakt.
Wat gaat je keuken toch lekker ruiken als je granola in de oven hebt staan! Bovendien kan ik je vertellen dat ik die crunchy keto granola lekkerder vind dan … mijn eigen keto granola recept. Echt waar!!
Knapperige granola voor ontbijt
Genoeg opgeschept. Hoog tijd voor jou om de keuken in te duiken om ook deze heerlijke crunchy granola te maken. Je ontbijtje wordt er een waar feestje mee. Dat is lekker wakker worden!
Het oorspronkelijke recept vind je op crunchygranola.nl/ketogranola-met-cacaoboter.
Crunchy keto granola met cacaoboter
Dit heb je nodig
- 25 gr cacaoboter
- 35 gr amandelpasta
- 5 gr carobepoeder
- 5 gr cacaopoeder
- 1/4 tl kaneel
- snufje zout
- 40 gr hazelnoten
- 40 gr pecannoten
- 40 gr pompoenpitten
- 40 gr kokosvlokken
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 125 à 130ºC.
- Smelt de cacaoboter in een pannetje op een laag vuurtje, samen met de amandelpasta.
- Hak ondertussen de noten zo grof of fijn als je wilt.
- Meng het carobepoeder, cacaopoeder, kaneel en een snuf zout door het cacaobotermengsel.
- Voeg dan de gehakte noten, de pompoenpitten en de kokosvlokken toe. Meng goed.
- Leg een siliconen bakmat op een bakplaat (of gebruik eventueel bakpapier) en verdeel het granolamengsel hierover. Druk het niet heel stevig aan, maar schuif alles wel tegen elkaar aan.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de granola 15 minuten. Schep even om, schuif de granola weer tegen elkaar aan en bak nog eens 15 minuten.
- Laat de granola buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Schuif het bakblik vervolgens in de koelkast zodat de granola hard kan worden.
- Schep voor het gebruik alles los met een spatel om de clusters los te maken van de bakplaat. Bewaar je crunchy keto granola in een luchtdichte doos in de koelkast.
Tips
- Lekker met ongezoete plantaardige melk, of met kokosyoghurt.
- Kun je geen cacaoboter krijgen? Probeer het dan eens met kokosolie.
Smaken verschillen … stem hier op dit recept: