Chocolade bieten mousse met rode wijn

Chocolade bieten mousse met rode wijn

Zo vlak voor Pasen heb ik nog snel een lekker dessert voor je bedacht. Ook lekker met Kerst of andere feestelijkheden. Natuurlijk zit er chocola in deze chocolade bieten mousse, alhoewel je misschien geen chocolade meer kunt zien na al die koolhydraatarme paaseitjes … not :-D !

Pasen in Duitsland

Pasen heet in Duitsland Ostern. Het feest is genoemd naar de Germaanse godin van de lente, Ostara. Na een lange winter zorgde zij ervoor dat de lente begon Ze redde een ziek en verzwakt vogeltje door hem in een haas te veranderen die 1 dag in het jaar eieren kon leggen, zoals vogels dat eigenlijk doen. Vanuit de naam van deze godin is de naam Ostern ontstaan.
Merkwaardig verhaal, vind je ook niet?

chocolade bietjes mousse met rode wijn

Chocolade nagerecht

Dan het recept.
Met dit romige nagerecht krijg je nog steeds gezonde groente binnen! Want de belangrijkste ingrediënten zijn bietjes en avocado. Oké, de laatste is eigenlijk officieel fruit, maar evengoed gezond hoor. En omdat bietjes van zichzelf een zoete smaak hebben, is het niet nodig om extra zoetstof toe te voegen. Hoewel, het mag natuurlijk best een keer, zo met Pasen. Zelf ben ik helemaal zoetekauw af en vind ik deze chocolade bieten mousse ‘puur’ het lekkerst.

Wist je dat de smaak van rode wijn prima combineert met chocolade? Een klein scheutje rode wijn geeft je chocolade mousse daarom een bijzondere feestelijke smaak. Perfect nagerecht met de Paasdagen dus!

Zo, een korte blog vandaag. Ik moet nu echt Pasen gaan vieren op de Osterwiese (Paaskermis) in Bremen!

Vrolijk Pasen allemaal!

chocolade bieten parfait

Vegan chocolade bietjes mousse met rode wijn

Con
Met dit romige vegan nagerecht krijg je nog steeds een portie groente binnen! Want jawel: er zitten bietjes in deze luxe chocolademousse.
Bereidingstijd 10 minuten
wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 16 kh

Dit heb je nodig
  

  • 2 gegaarde bietjes
  • 1 avocado
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl gesmolten kokosolie
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • 8 el kokosroom het dikke deel
  • 4 el rode wijn vegan, kun je ook weglaten
  • scheutje ongezoete plantaardige melk indien nodig
  • 1 tl ahornsiroop optioneel

Zo maak je het
 

  • Maak de avocado en de bietjes schoon en snijd beiden in blokjes. Doe dit in een hoge kom.
  • Voeg, op 4 el kokosroom na, de overige ingrediënten toe.
  • Mix het geheel met een staafmixer toe een cremige massa. Voeg eventueel nog een scheutje plantaardige melk toe als de massa te dik is.
  • Schep de chocolade bieten mousse in twee mooie glazen en zet die minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Garneer voor het opdienen met dikke kokosroom en eventueel wat vers fruit (bosbessen doen het goed).

Tips

  • In de meeste recepten op internet wordt kokosroom net als slagroom geklopt. Ik heb het lekker simpel gehouden (lees: ik ben lui) door de dikke kokosroom gewoon voorzichtig uit het blikje te scheppen en over de coupes te verdelen.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *