Chocolade biet pannenkoekjes

Chocolade biet pannenkoekjes

Chocolade biet pannenkoekjes, glutenvrij en lactosevrij recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Oh jongens, deze chocolade biet pannenkoekjes zijn misschien wel de lekkerste pannenkoekjes die ik ooit gebakken heb! En dan zijn ze ook nog eens koolhydraatarm, glutenvrij en lactosevrij. Hier wil ik elke dag wel mee ontbijten!

Chocoholic

Chocola. Wie is er niet gek op. Ik in ieder geval wel. Hoe puurder, hoe beter. Ik vind chocola eigenlijk pas lekker vanaf 80%, alles daaronder vind ik naar suiker smaken, en niet naar chocola. Ik kan intens genieten van een mini-blokje 99% chocolade bij een kopje espresso. Wie had dat ooit gedacht van een voormalig zoete roze koek verslaafde …

Chocolade biet pannenkoekjes, glutenvrij en lactosevrij recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Koken met chocolade

Van chocola kun je niet alleen snoepen, maar je kunt er ook lekker mee koken. Wel eens een blokje pure chocolade in je chili con of sin carne gedaan? Die gaat toch net even beter smaken hoor. En wat dacht je van mole saus, de meest bekende saus uit Mexico. Oh, die heb ik geloof ik niet op mijn blog staan. Eens kijken of ik daar een keer een koolhydraatarme versie van kan maken.

Chocolade biet pannenkoekjes, glutenvrij en lactosevrij recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

De smaak van chocola en bietjes gaat dan ook héél goed samen. Kijk maar eens naar mijn bietjespap met chocolade, een ontbijtje wat nog regelmatig gemaakt wordt. En dus dacht ik dat ik met die gouden combinatie ook wel pannenkoeken kon maken. Maar dan natuurlijk wel een koolhydraatarme versie. Nou, dat is fantastisch gelukt, wat was dat smullen zeg!

Chocolade biet pannenkoekjes, glutenvrij en lactosevrij recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Tapioca

Voor deze chocolade biet pannenkoeken heb ik o.a. tapiocameel gebruikt. Dat wordt gemaakt van de cassave (er wordt dan alleen het zetmeelrijke deel gebruikt), en is een uitstekend bindmiddel. Het wordt veel in de paleo keuken gebruikt. Het is wel hoog in koolhydraten, en wordt daarom meestal gecombineerd met ander meel. In dit geval met, je raadt het al, amandelmeel.

Om vragen voor te zijn of je tapiocameel ergens door vervangen kunt, ja dat denk ik wel. Maar het eindresultaat van je pannenkoekjes zal niet hetzelfde zijn. Wil je iets anders gebruiken, kies dan het best voor psylliumvezels. Of je zou, misschien beter nog, ook pijlwortelmeel (arrowroot) kunnen gebruiken.

Chocolade biet pannenkoekjes, glutenvrij en lactosevrij recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Oh, en vergeet vooral de cacaonibs niet in dit recept. Die geven niet alleen een extra chocolade kick, maar zorgen ook voor een lekkere crunch bij elke hap die je neemt.

Choco ontbijt met groente

En dan wordt het smullen geblazen! Deze chocolade biet pannenkoeken zijn uitermate geschikt voor een luxe weekend ontbijtje. En ik denk dat je Valentijns-lief ook héél blij wordt van deze pannenkoekjes. Of wat dacht je van de paas- of kerstdagen?
En het is toch altijd geweldig om zo iets lekkers te kunnen eten terwijl je weet dat je ook nog eens een portie groente naar binnen zit te werken. Ik hou ervan!

Chocolade biet pannenkoekjes, glutenvrij en lactosevrij recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Chocolade biet pannenkoekjes

Con
Deze koolhydraatarme chocolade biet pannenkoekjes zijn misschien wel de lekkerste pannenkoekjes die ik ooit gebakken heb! En ze zijn natuurlijk ook glutenvrij en lactosevrij. Smullen!
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Hollands
Porties 2 personen
Koolhydraten 13 kh

Dit heb je nodig
  

  • 40 gr amandelmeel
  • 15 gr tapiocameel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 10 gr cacaopoeder
  • snuf zout
  • 2 grote eieren
  • 1 gekookt bietje (ongeveer 100 gram)
  • 2 el kokosmelk
  • 1 el cacaonibs
  • kokosolie om te bakken
  • bosbessen, geschaafde amandelen, verse munt ter garnering

Zo maak je het
 

  • Meng amandelmeel, tapiocameel, bakpoeder, cacao en een snuf zout in een kom goed door elkaar.
  • Doe het in stukjes gesneden bietje samen met de eieren en de kokosmelk in een andere kom, en gebruik je staafmixer om het dit glad te mixen.
  • Doe het bietjesmengsel bij het meel en roer het geheel goed door (ik doe dat gewoon met een vork). Roer dan de cacaonibs erdoor.
  • Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak 3 kleine pannenkoekjes. Herhaal voor de andere 3.
  • Serveer de chocolade biet pannenkoekjes met wat bosbessen, geschaafde amandelen, verse munt en nog wat cacaonibs.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


2 reacties

  1. Winnefred

    Het mooie van jouw recepten is dat ze altijd lukken (bij mij ;-)) Ze zagen er bij mij roder uit maar dat was juist leuk. Ik moest bakken in ghee omdat mijn kokosvet op was en dat ging goed en geeft misschien nog wel meer die pannenkoekensmaak. Omdat ik toch nog wat zoet miste heb ik er wat dadelstroop over gedaan. Kan geen kwaad want ik ben al genoeg afgevallen van het koolhydraatarme dieet! Dank weer.

    1. Con

      Wat goed dat je al voldoende afgevallen bent door koolhydraatarm te eten!
      En wat fijn dat mijn recepten bij jou altijd lukken. Ik probeer altijd niet al te moeilijke recepten te bedenken, maar dat is geen garantie dat het ook allemaal lukt natuurlijk. Bij bakrecepten hangt het resultaat soms alleen al af van het merk meel dat je gebruikt. Fijn dat jij daar geen last van hebt!
      En deze bietenpannenkoekjes met dadelsiroop, lekker hoor!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *