Op de valreep geef ik je nog een lekker recept voor de Pasen. Daarvoor gebruik ik het recept voor mijn keto stokbrood, wat ik eerder deze week heb gepubliceerd. Wat ik ermee maakte? Nou, een heerlijke koolhydraatarme bruschetta!
Wat is bruschetta?
Misschien heb je de vorige blog gelezen, en heb je gezien dat ik een super makkelijk te maken glutenvrij keto stokbrood recept heb gepost. Ik had twee stokbroodjes gebakken, en van dat tweede stokbroodje besloot ik nog snel een makkelijk voorgerecht voor de Pasen te maken: bruschetta.
Bruschetta is een typisch Italiaans gerecht, bestaande uit gegrild knoflookbrood belegd met wat je maar wilt eigenlijk. In Nederland worden ze meestal belegd met een grove tomatenspread. Bruschetta ontbreekt op geen enkele Italiaanse antipasti-menukaart.
Bruschetta was vroeger een manier om oud brood op te maken. Als je oud brood in de pan bakt of grillt, of in de toaster stopt, is het immers nog prima te eten. Zoals met veel Italiaanse recepten het geval is, zijn de ingrediënten eenvoudig en puur natuur. Precies zoals ik het graag zie!
Voorgerecht
Bruschetta is een lekker voorgerecht, maar misstaat ook niet op de brunch- of lunchtafel. Dus als jij de stokbroodjes gebakken hebt (zo niet, dan kun je natuurlijk ook ander brood ervoor gebruiken), dan heb je nu ook een prima recept voor een lekkere antipasti.
Bruschetta van koolhydraatarm stokbrood
Dit heb je nodig
- 3 sneetjes keto stokbrood recept zie tips
- 2 el olijfolie of wat meer als je dat lekker vindt
- 1-2 teentjes knoflook
- 18 kerstomaatjes
- 6 zwarte olijven
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- paar blaadjes verse basilicum
- versgemalen zout en peper
Zo maak je het
- Pel de knoflook en snijd doormidden. Wrijf de sneetjes stokbrood ermee in. Besprenkel het stokbrood met de olijfolie.
- Snijd de kerstomaatjes in vieren. Verwijder indien nodig de pit uit de olijven en snijd het vruchtvlees fijn. Meng tomaten, olijven en Italiaanse kruiden door elkaar.
- Verhit een droge koekenpan en bak de bruschetta broodjes aan beide zijden op halfhoog vuur aan beide zijden goudbruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
- Verdeel het tomatenmengsel over de broodjes en maal er genereus zout en peper over.
- Snijd of knip de basilicum in reepjes en verdeel over de bruschetta.
Tips
- Het recept voor mijn keto stokbrood vind je hier.
- Pimp je bruschetta op met extra geraspte mozzarella of Parmezaanse kaas.
Smaken verschillen … stem hier op dit recept: