Boekweit pannenkoekjes met banaan

Boekweit pannenkoekjes met banaan

Wat is er leuker op Valentijnsdag dan lekkere boekweit pannenkoekjes voor je lief te maken. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen een uitgebreid drie gangen diner in elkaar draaien, maar of je daar zin en/of tijd voor hebt? Het kan ook anders: maak een lekker ontbijt op bed klaar!

Feestelijk ontbijt

Nu valt Valentijn dit jaar op een werkdag, dus waarschijnlijk schiet het ontbijt er bij in. Dat kun je praktisch oplossen door Valentijn gewoon vast op zondag te vieren. What’s in a day, toch? Waar de meeste dames vooral gek op zijn (let op, heren), zijn pannenkoeken. En die doen het goed bij een luxe ontbijt.

Boekweit pannenkoekjes met banaan recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Deze pannenkoekjes met banaan zijn gemaakt met boekweitmeel. Er komt geen ei aan te pas. Glutenvrij en vegan dus! Serveer er wat gemengd fruit bij, druppel er een ietsie pietsie beetje ahornsiroop of dadelsiroop over, en klaar is je traktatie. En zonder af en toe een traktatie in het leven wordt het ook maar saai, toch? Gelukkig maar dat trakteren ook op een gezonde manier kan.

Door het gebruik van banaan worden je boekweit pannenkoekjes lekker zoet. Ze bevatten daardoor wel wat meer koolhydraten. Je bakt van dit beslag ook geen mega-pannenkoeken, maar mooie kleine pannenkoekjes, die prima vullen.
Wil je liever pannenkoeken met minder koolhydraten, en mogen ze van jou best vegetarisch zijn, dan staan er nog twee lekkere koolhydraatarme pannenkoek recepten op de blog:

Happy Valentine! Of voor welke andere feestelijke gelegenheid je deze boekweit pannenkoekjes ook maakt.

bananen boekweit pannenkoeken

Glutenvrije, notenvrije vegan boekweit pannenkoekjes met banaan

Con
Pannenkoeken zijn ideaal voor een feestelijk ontbijt. Dat kan voor Valentijn, voor een verjaardag, of gewoon omdat je vindt dat je iets te vieren hebt!
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt, Zoete snack
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 36 kh

Dit heb je nodig
  

  • 75 gr boekweitmeel
  • 1 rijpe banaan
  • snufje zout
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 100 ml ongezoete plantaardige melk
  • kokosolie om te bakken
  • vers fruit voor garnering

Zo maak je het
 

  • Snijd de banaan in plakken. Doe ze samen met de melk in een hoge kom en mix tot een egale massa.
  • Meng het boekweitmeel met het bakpoeder en een snuf zout. Doe de bananenmassa erbij en mix tot een glad beslag. Voeg nog een scheutje melk toe als het beslag te dik is.
  • Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Giet drie kleine bergjes beslag in de pan en bak op halfhoog vuur zo’n 5 minuten. Let op dat de pannenkoeken niet verbranden. Keer de pannenkoekjes en bak de andere kant nog 3 minuten.
  • Herhaal voor de andere 3 pannenkoekjes.
  • Serveer de bananen pannenkoekjes met wat vers fruit naar keuze, en druppel er eventueel een beetje dadelsiroop over.

Tips

  • Serveer voor een frisse noot een klein schaaltje (plantaardige) yoghurt bij je boekweit pannenkoekjes, waar je wat kaneel en vanille door roert.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *