Het is veel te warm om blogs te schrijven … of te lezen … maar niet om deze lekkere koolhydraatarme aardbei kokos ijsjes te maken. Je hebt slechts 5 ingrediënten en een beetje geduld nodig.
Pffff wat is het warm! Daarom vandaag geen blog met ellenlange teksten, maar alleen een recept voor makkelijk te maken aardbeienijsjes. Ideaal als je nog een restje aardbeien over hebt dat op moet (alsof dat bestaat).
Er wordt verder dus niet geblogd vandaag. Té warm. Ik ga genieten van het mooie weer en eet al mijn aardbei kokos ijsjes gewoon in één middag op …
(Ook lekker en een beetje apart: komkommer ijsjes.)
Koolhydraatarme aardbei kokos ijsjes met chia
Met slechts vijf ingrediënten zijn deze aardbeienijsjes snel gemaakt. Natuurlijk kun je ook ander rood fruit gebruiken.
Dit heb je nodig
- 150 gr aardbeien
- 2 el chiazaad
- 1 el ahornsiroop
- 2 el geraspte kokos
- 250-300 ml kokoswater zonder toevoegingen
Zo maak je het
- Prak de aardbeien in een kom met een vork fijn. Er mogen nog kleine stukjes in zitten.
- Meng chia, ahornsiroop en kokos door de aardbeien. Vul aan met het kokoswater (evt. meer of minder, maar genoeg om zes vormpjes mee te kunnen vullen), en meng goed.
- Doe de aardbei kokos massa in ijsvormpjes en zet ze minimaal 3 uur in de vriezer.
Tips
- Vervang de aardbeien door ander rood fruit, bijvoorbeeld frambozen, bramen, bosbessen of een mix ervan.
Smaken verschillen … stem hier op dit recept: